Corporate Governance A A A

20-01-2011 08:38

Numer raportu: 1/2011

DATA SPORZĄDZENIA: 2011-01-20

TEMAT: Oświadczenie dotyczące przestrzegania zasad ładu korporacyjnego przez IZOSTAL S.A. z siedzibą w Zawadzkiem

TREŚĆ:

Na podstawie § 29 pkt. 3 Regulaminu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., Zarząd Izostal S.A. oświadcza, iż od momentu wprowadzenia akcji Spółki do obrotu na GPW zamierza stosować wszystkie zasady ładu korporacyjnego zawarte w dokumencie "Dobre Praktyki Spółek Notowanych na GPW", z wyjątkiem zasady oznaczonej numerem III.6. Treść zasady nr III.6 brzmi następująco:

"Przynajmniej dwóch członków rady nadzorczej powinno spełniać kryteria niezależności od spółki i podmiotów pozostających w istotnym powiązaniu ze spółką. W zakresie kryteriów niezależności członków rady nadzorczej powinien być stosowany Załącznik II do Zalecenia Komisji Europejskiej z dnia 15 lutego 2005 r. dotyczącego roli dyrektorów niewykonawczych lub będących członkami rady nadzorczej spółek giełdowych i komisji rady (nadzorczej). Niezależnie od postanowień pkt b) wyżej wymienionego Załącznika osoba będąca pracownikiem spółki, podmiotu zależnego lub podmiotu stowarzyszonego nie może być uznana za spełniającą kryteria niezależności, o których mowa w tym Załączniku. Ponadto za powiązanie z akcjonariuszem wykluczające przymiot niezależności członka rady nadzorczej w rozumieniu niniejszej zasady rozumie się rzeczywiste i istotne powiązanie z akcjonariuszem mającym prawo do wykonywania 5 % i więcej ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu."

Decyzją większościowego akcjonariusza Spółki do Rady Nadzorczej nie powołano członków niezależnych.

Osoby reprezentujące spółkę:
Władysław Mrzygłód, Prezes Zarządu Dyrektor Generalny